Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколадово суфле | Chocolate souffle


Голяма вкусота е това суфле!

1. Натрошаваме шоколада на парченца и го разтапяме заедно с маслото (на водна баня или не.. както ви е по удобно).
2. Разбиваме на хубава пяна яйцата със захарта и към тях на тънка струйка изсипваме шоколадовата смес.
3. Пресяваме си брашънцето и какаото и ги добавяме малко по малко към сместа и разбиваме мнооого добре.
4. Намасляваме формичките и по желание поръсваме стените им с какао ако искаме да сервираме суфлето обърнато.
Преди да извършиме всичките тия операции не сме забравили да си пуснем фурната на 225 градуса.
5. Печем за 9-11 мин. (всеки си познава фурната и ще прецени)
Може да замразите суровото суфле изсипано във формичките но когато решите да го печете добавете 4-5 мин. към времето за печене. Не е нужно да се размразява от фризера директно във фурната! 

това беше замразено
Enjoy ! :)

Коментари