Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Бадемово-какаови бисквитки | Cocoa almond cookies

         Необходими продукти:
120г. смлени бадеми
30г. ягодов или ванилов протеин 
 (или пък какъвто ви харесва в крайна сметка)
2с.л. какао

55г. масло на стайна температура
35г. кафява пудра захар
      
       Приготвяне:
Загряваме фурната на 175 градуса.
В купа слагаме всички съставки и омесваме с ръце. Става леко трошливо тесто. Оформяме топчета с големината на орех и поставяме в тава покрита с хартия за печене. С влажни пръсти леко притискаме топчетата за да станат плоски и слагаме да се пекат в загрятата фурна за 8-10 минути. Много лесно се препичат и изгарят и е по-добре да се пекат по-малко отколкото да изгорят. След като ги извадим от фурната ги оставяме на страна докато изстинат и чак тогава ги преместваме защото иначе ще се разпаднат ако се опитате да ги местите горещи. 



Коментари