Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Пилешко руло c хрупкава коричка | Crunchy chicken roulade


Продукти:
2 бр. пилешки гърди
3-4 с.л. майонеза
40-50 г кашкавал
2 бр. триъгълни  топени сиренца
2-3 с.л. соев сос
1 скилидка чесън
галета
2-3 с.л.зехтин
50мл бира
100мл вода
червен пипер
сол 
черен пипер
магданоз за поръсване

Приготвяне:
Начукваме пилешките гърди докато се изтънят. Поръсваме със сол, черен пипер и соев сос всяко от двете филета. В блендер смиламе галетата с чесъна и червения пипер. Нарязваме кашкавала на лентички и поставяме в единия край на месото. С пръсти разпределяме топеното сирене върху кашкавала и завиваме на руло. Забождаме клечки за зъби където е нужно за да не изтече плънката.  Намазваме с майонеза от всички страни рулото и овалваме в галетата. Слагаме в тавичка и поръсваме със зехтин. Слагаме бирата и водата и печем на 200 градуса докато стане златна коричка. 

Коментари