Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сладкиш с ягоди | Cake with strawberries






Продукти:

85г краве масло на стайна температура
190г брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1-2 щипки сол
150г + 20г захар
1 голямо яйце
120 мл прясно мляко
1/2 течна ванилия
1-2 с.л. сок от лайм
250г ядоди нарязани на половинки


Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Намазняваме с масло и поръсваме с брашно кръгла форма с диаметър 22-24 см и оставяме на страна.

В съд смесваме брашното с бакпулвера и солта.
В по-дълбок съд разбиваме с миксер мекото масло със захарта (150г)  до пухкава смес. След това прибавяме яйцето, млякото, ванилията и сока от лайма. Сместа може да изглежда пресечена, но това не е проблем.
Започваме да прибавяме малко по малко и сухите сътавки  докато се получи гъста и пухкава смес.
Изсипваме я във формичката, подреждаме ягодите без да ги притискаме и поръсваме отгоре със захар (20г).
Слагаме да се пече и след 10 минути намаляме температурата на 160 градуса и печем до златисто и суха клечка за зъби.



Коментари