Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Печени Чушки във Фурна със "Същия" Вкус! | Oven roasted green peppers


Печени чушки с лук и магданоз... хем меки, хем хрупкави, с аромат на опушено от чушкопека, тенекията или скарата, едва ли има човек, който да не ги обича.
До тук добре, ама като живееш в апартамент и нямаш всичките екстри изброени по-нагоре, а само една фурна, как стават нещата... Много, много лесно и бързо. Трябва само да имате функция турбо грил на фурната.


Необходими са:

1.5кг зелени чушки сиврия
1бр голяма глава червен лук
няколко стръка магданоз
сол, зехтин и оцет на вкус


Приготвяне:

Поставяме алуминиево фолио върху решетката на фурната и я качваме на предпоследния рафт, който е по-близо до реотана. Пускаме фурната да загрява на максималните градуси (при мен 275°С). Подреждаме измитите и подсушени чушки върху фолиото в загрятата фурна.* След като се изпекат от едната страна (около 4-5минути), отваряме фурната и ги обръщаме. Не се притеснявайте, ако започнат да пушат леко, именно това придава "онзи" вкус, същия, като от чушкопека. 
След като се опекат и от двете страни ги изваждаме и ги слагаме в найлоново пликче или тенджера с капак, за да се задушат. След 30-40 минути, когато са леко поизстинали ги обелваме и ги подреждаме в дълбока чиния. Върху тях поръсваме нарязания на тънки полумесеци лук, а отгоре и магданоз. Овкусяваме със сол, зехтин и оцет. 


*Пуснете абсорбатора, защото при въртенето на чушките излиза много пара, когато отворите фурната.



Коментари