Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Тенюрки

Продукти:
250 г Кисело мляко
1 Яйце
1 ч.л. сода за хляб
100 г масло
20-22 с.л. брашно 
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Изсипваме киселото мляко в голяма купа и прибавяме содата. Разбъркваме хубаво и добавяме яйцето. Разбиваме с тел и без да спираме да бъркаме прибавяме на тънка струя половината от разтопеното масло. Прибавяме брашното малко по малко докато разбъркваме с дървена лъжица. Бъркаме докато се образува меко тесто. Омесваме го за кратко с ръце и го разточваме върху набрашнена повърхност до 0.5 см, изрязваме си формички с чаша, нож или каквото друго имаме и ги слагаме върху хартия за печене. Печем на 180 градуса  около 15 мин. или до зачервяване. След като се опекат разтапяме останалото масло и ги намазваме, след което поръсваме обилно с пудра захар.


Коментари

Публикуване на коментар