Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Мъфини с парченца аеро шоколад | Muffins with chocolate chips

Продукти:
70г черен аеро шоколад
90г разтопено масло
2 яйца
150мл прясно мляко
200г. брашно
120г. захар
1 ванилия
2ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3-4 с.л. какао


Приготвяне:
В една купа смесваме брашното, захарта, какаото, бакпулвера, ванилията и содата(сухите съставки). В отделна купа разбиваме с миксер яйцата, прясното мляко и разтопеното масло в продължение на 1-2 минуи. Прибавяме течните съставки към сухите и бъркаме с шпатула до получаването на хомогенна смес. Начупваме шоколада на малки парченца, добавяме го към сместа и разбъркваме. Разпределяме сместа във хартиени форми за мъфини (12бр.) и печем на предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-22 минути.



Коментари