Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Лесен кекс с ябълки | Easy apple cake




Ами... имах 2 ябълки, които седят от мноооого време (ама наистина много, сигурно от 2 месеца), и вече бяха започнали да се сбръчкват прекалено много, и понеже хич не исках да ги хвърлям ги метнах в един много лесен кекс.
В комбинация с чаша черен чай е приказка!



Продукти:

2 ябълки - една зелена и една червена
160г кафява захар
90г бяла захар
125г меко масло
2 яйца
135мл прясно мляко
по няколко капки ванилилова и ромова есенция (може да ги замените с щипка канела или индийско орехче)
225г брашно
1/2 пакетче бакпулвер



Приготвяне:
Пускаме фурната на 170°С.
Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро.
Захарта и маслото се разбиват с миксер на пухкав крем, към тях се прибавят и яйцата и се разбива добре. Добавя се брашното заедно с бакпулвера и ароматите (или подправките) и се разбива докато се усвои брашното. Получава се гъста смес, към нея прибавяме прясното мляко и накрая настърганите ябълки. Изсипваме сместа в съд покрит с хартя за печене и печем около 50 минути, проверяваме с клечека - тя трябва да излиза суха.



Да ви е сладко! (:


Коментари