Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвъртък, 5 май 2016 г.

Печени Чушки във Фурна със "Същия" Вкус! | Oven roasted green peppers


Печени чушки с лук и магданоз... хем меки, хем хрупкави, с аромат на опушено от чушкопека, тенекията или скарата, едва ли има човек, който да не ги обича.
До тук добре, ама като живееш в апартамент и нямаш всичките екстри изброени по-нагоре, а само една фурна, как стават нещата... Много, много лесно и бързо. Трябва само да имате функция турбо грил на фурната.


Необходими са:

1.5кг зелени чушки сиврия
1бр голяма глава червен лук
няколко стръка магданоз
сол, зехтин и оцет на вкус


Приготвяне:

Поставяме алуминиево фолио върху решетката на фурната и я качваме на предпоследния рафт, който е по-близо до реотана. Пускаме фурната да загрява на максималните градуси (при мен 275°С). Подреждаме измитите и подсушени чушки върху фолиото в загрятата фурна.* След като се изпекат от едната страна (около 4-5минути), отваряме фурната и ги обръщаме. Не се притеснявайте, ако започнат да пушат леко, именно това придава "онзи" вкус, същия, като от чушкопека. 
След като се опекат и от двете страни ги изваждаме и ги слагаме в найлоново пликче или тенджера с капак, за да се задушат. След 30-40 минути, когато са леко поизстинали ги обелваме и ги подреждаме в дълбока чиния. Върху тях поръсваме нарязания на тънки полумесеци лук, а отгоре и магданоз. Овкусяваме със сол, зехтин и оцет. 


*Пуснете абсорбатора, защото при въртенето на чушките излиза много пара, когато отворите фурната.Няма коментари:

Публикуване на коментар