Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Овесени блокчета с шоколад и малини | Oatmeal bars with chocolate and raspberries


Намерих си една рецепта ето тук и щом видях малините и разтопения шоколад друго хич не ме интересуваше. Малко измених рецептата за да е точно по мой вкус, но идеята е една и съща - здравословни и вкусни блокчета.
В тях няма брашно и захар, много са вкусни, леко дъвчащи, толкова добре се комбинират вкусовете на черния леко горчив шоколад с прекрасните сладко-кисели малини и аромата на кокос, че просто незнам как съм издържала първо да ги снимам и после да ги опитам, за да мога да ви ги опиша.
Освен това са елементарни за приготвяне - всичко се изсипва в една купа и това е 90% от работата.

Ето и продуктите:

  • 300г овесени ядки
  • 6-7 с.л. мед
  • 115г кокосово масло
  • 1 шепа големи кокосови стърготини
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • щипка сол
  • ванилия
  • 100г хубав черен шоколад
  • 100г замразени или пресни малини



Приготвяне:
Пускаме фурната на 180°С и застиламе тава с хартия за печене.
Изсипваме всички съставки освен малините в дълбока купа и с помощта на дървена лъжица разбъркваме всичко добре. Накрая добавяме и малините и разбъркваме няколко пъти, така че да се разпределят равномерно в тестото.
Изсипваме сместа в тавичката и притискаме хубаво, така че да стане с еднаква дебелина.
Печем около 35 минути или до златисто.
Изчакайте да изстине хубаво преди да го разрежете, защото иначе ще се разпадне(знам защото аз така направих  хаха).
Да ви е сладко! (:



Коментари