Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Пръстен от парено тесто | Choux pastry ring with savoury filling




Предлагам една много лесна и приятна лятна рецепта с парено тесто.
Страхотна е, според мен може да се хапва на закуска, обяд и вечеря.
Чудесна идея за предястие на някой летен рожден ден или парти, защото не са нужни никакви прибори и съвсем спокойно може да се похапва и с ръце.


Необходими продукти:
Първо е необходимо да приготвите парено тесто
Рецептата за парено тесто може да намерите ТУК.

За плънката:

  • 100г заквасена сметана
  • 100г натрошено краве сирене
  • 30г натрошена горгонзола/синьо сирене
  • щипка черен пипер
  • около 60-70г шунка (аз използвах предварително нарязана)
  • 1 домат нарязан на тънки шайби (може да замените и с чери домати)
  • бейби спанак, рукола, айсберг или друга зелена салата по ваш избор
  • перца зелен лук



Приготвяне:

Пареното тесто:
След като сте направили пареното тесто трябва да го шприцовате във формата на кръг с диаметър около 25см, върху тавичка покрита с хартия за печене. Формата на шприца е по ваш избор, аз използвах пош без накрайник. Печенето отнема около 40 минути.
Единственото важно при печенето е, че не трябва да отваряте фурната докато тестото не се изпече напълно иначе ще спадне.
Изпеченото и изстинало кръгче се разрязва на две.
Плънката:
В купа трябва да смесите заквасената сметана, сирената и черния пипер. С тази смес се намазва долната половина от пръстена. Върху нея подреждате шунката после доматите, бейби спанака и перцата зелен лук. Захлупвате с другата половина от пръстена, разрязвате на парчета и сте готови.








Коментари