Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Овесени сладки | Oatmeal cookies



Това са едни изключително лесни за правене и приятни за хапване овесени сладки. Може да ги похапвате на закуска с кафето или чая, а с чаша мляко са просто чудесни. Приготвянето отнема 5 минути, в които трябва да смесите всичките съставки и да ги разбъркате добре.

Продукти:

  • 1 разбито яйце
  • 3 с.л. разтопено краве масло
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 3/4 ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 1 шепа кокосови стърготини
  • 2 с.л. кокосов мус
  • 70 г бадемово брашно
  • 1 шепа малини
  • 90-100 г натрошен черен шоколад



Приготвяне:

В голяма купа с помощта на дървена лъжица смесете всички продукти много добре, като за накрая оставите малините и шоколада.
Получава се гъсто тесто.
С ръце оформете топчета с големина колкото орех или малко по-големи, и ги поставете в тавичка покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна около 25-30 минути, или докато придобият златен загар и се напукат.
Извадете от фурната и ги оставете на страна да изстинат.



Да ви е сладко! (:

Коментари

  1. Е какъв е този кокосов мус? И с какво би могъл да се замени?

    ОтговорИзтриване
  2. Може до го замените с някакво ядково масло, например фъстъчено, бадемово или пък сусамов тахан, зависи от вкусовите предпочитания! (:

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар