Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

петък, 23 декември 2016 г.

Ароматна коледна украса | Fragrant christmas decorationКоледното ми е любимото време от годината! Има сняг (...понякога), започват да мигат всякакви лампички на където и да се обърна, нямам търпение да отида да покарам ски, но едно от най-хубавите неща е, че вкъщи става супер уютно, благодарение на аромата на коледни сладки и двата кашона с коледна украса разпръснати навсякъде из къщата.
И понеже два кашона явно не ми стигат ще ви покажа каква лесна и ароматна плодова украса си направих.

Трябват ви порткали, лаймчета, лимони, елхови клонки, пръчки канела и различни връвчици. Количеството е по желание.Ако все още се чудите какво ще ги правим тези плодове... ще ги сушим... на парното (поне едно хубаво нещо да излезе от топлофикация (; ).
Та...  за плодовете, които ще се сушат цели трябва да направим вертикални разрези, така че да срежем цялата дебелина на кората и съвсем мъничко от плода(вижда се на снимките).
За резенчетата мисля, че е ясно - нарязвате на шайби (аз предпочитам всички да са с различна дебелина), подсушавате със салфетка и оставяте на парното да се сушат.
Шайбите са готови за 2-3 дни, а целите плодове отнемат малко повече време - около 2-3 седмици. Разбира се не е задължително да имате парно за да изсушите плодовете, може да го направите във фурната или в специален уред за сушене. В зависимост от големината на портокалите времето за сушене може да е между 12 и 24 часа на ниска температура - около 120-130°С с вентилатор.


След като имате изсушените плодове в различни форми, може да ги аранжирате както ви харесва.
Може да направите гирлянд или пък различни висулки, може да ги ползвате при опаковането на подаръци или просто да ги сложите в една голяма купа и да си осигурите приятен аромат по коледните празници.Хубавото на тази коледна украса е, че е също толкова трайна колкото и изкуствената, след като минат празничните дни съвсем спокойно може да приберете плодовете в кутия и да ги съхранявате до следващата година.


Весела Коледа! (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар